همت چیلر چیست؟ | بلاگ

همت چیلر چیست؟

ساخت وبلاگ


چیلر چیست؟

چیلر دستگاهی است که با یاری تبرید حرارت را از مایع جذب می نماید . این مایع می‌ تواند برای خنک کردن هوا یا این که دستگاه‌ ها مصرف شود . برای این کار معمولاً آب خنک شده بوسیله چیلر داخل یک مبدل حرارتی جریان داراست .

امروزه چیلرها به رکن دارای اهمیت سیستم سرمایشی بناهای بزرگ و امروزی تبدیل گردیده اند . این وسیله با هزینه اقتصادی و با کمترین ضایعات در مقایسه با تکنولوژی های دیگر , راندمانی به مرات فراتر از سیستم های قدیمی تر از خویش ارائه می‌دهد .

چیلر تراکمی

در چیلر تراکمی گاز نخست بوسیله کمپرسور , متراکم می‌ شود . این گاز آنگاه به کندانسور وارداتی به وسیله آب یا این که هوای محفظه , خنک و به مایع تبدیل می‌ شود .

این مایع با عبور از شیر انبساط یا این که لوله موئین وارد خنک‌کننده می‌ شود که در فشار کم ‌تری قراردارد . این کاهش فشار منجر تبخیر مایع می شود و در فیض مایع سردکننده با دریافت کردن حرارت نهان تبخیر خود از محفظه , محیط را خنک می نمایند .

 

چیلر جذبی

در چلر جذبی جذبی از کمپرسور گرمایی برای جوشش مبرد در محوطه‌ای از محلول لیتیم بروماید و فشرده سازی بخار مبرد در فشار بالا به کار گیری می ‌شود . ارتقاء فشار مبرد , دمای تراکم را هم ارتقا می ‌دهد و این یعنی بخار مبرد در دما و فشار فراتر به مایع تبدیل می ‌شود .

از آن‌جایی که دمای تراکم بیش‌تر از دمای محیط است , حرارت از کندانسور به محیط منتقل میگردد . مایع فشار بالا بعداز عبور از یک روزنه کم فشار می شود و با ادامه فرآیند کاهش فشار , نقطه جوش ذیل می آید . آن‌گاه این مایع فشار ذیل وارد اواپراتور شده و می‌جوشد . از آن جا که دمای جوش در این سطح پایین‌تر از دمای هوا است , حرارت از هوا به مبرد منتقل میشود , مبرد می‌جوشد و خویش هوا خنک می گردد .

چیلرهای هوا خنک

این مدل از سیستم های چیلر به طور معمول در بناهای کوچک به کارگیری میشوند . این گونه سیستم نسبت به سیستم آب خنک نیاز به داکت کشی بیشتری دارااست . در سیستم های هوا خنک تمام پکیج سیستم در یک کابین سرهم می شود و فضای کمتری اشغال می نماید .
در چیلرهای هواخنک , از داخل کابین چیلر درسمت یونیت های درون ساختمان داکت کشی می شود . مهم‌ترین خلل این سیستم , تحت بودن بازده انرژی است . این نقص‌ با میزان مسافت مقصد داکت ها و کابین حیاتی سیستم ارتباط بی واسطه دارااست . در‌صورتی‌که یک سیستم چیلر هوا خنک برای چندین ساختمان مصرف شود , بازده انرژی به شدت کاهش پیدا می نماید .

چیلرهای آب خنک

همان گونه که گفته شد , چیلرهای هوا خنک برای ساختمان های کوچک مطلوب می‌باشند و برای ساختمان های بزرگ و با مصرف بالا , سیستم های آب خنک به کارگیری می گردند . در این سیستم آب بعداز خنک شدن در سیستم چیلر , به قسمت های متفاوت ساختمان ارسال می شود . هوای همسایه آب روان در سیستم , در اثر رفت و آمد آب , خنک می شود و ماندگاری دمای مطلوب در محیط را ارتقا می‌دهد . این مدل از چیلرها بازده به مراتب بالاتری نسبت به سیستم های هواخنک دارا هستند ولی برای ارسال آب به قسمت های متعدد ساختمان , نیاز به انرژی اضافه دارا هستند .


اواپراتور

وظیفه این بخش , خنک کردن آب در سیستم است . اواپراتور مبدلی است که جریان آب خنک ما یحتاج برای سیستم حرفه کوئل و هواساز را تغذیه میکند . درون اواپراتور لوله های مسی ای درنظرگرفته شده که آب خروجی حرفه کوئل های نصب شده داخل ساختمان , داخل آن جریان داراست . این مایع در واقع به عبارتی دلیل خنک شدن محفظه است .


کندانسور

کندانسور وظیفه تغییر‌و تحول فاز مبرد از شرایط بخار به مایع را برعهده دارااست . گرم کننده که در خروجی ژنراتور انباشته شده به کندانسور سوق دهی می شود تا توسط آب خنک , تبدیل به مایع گردد . داخل کندانسور گروه لوله های مسی قراردارد که درون آن‌ها آب خنک جریان داراست . حریم این لوله ها مبرد به شکل بخار داغ در جریان است .


جذب کننده

در‌این نصیب از دستگاه چیلر , از ماده ای تحت عنوان جذب کننده رطوبت به کارگیری میشود . مادهای که تحت عنوان جاذب به کارگیری میشود بایستی قابلیت و امکان جذب حجم متعددی از بخار آب در طول کوتاهی را داشته باشد . این امکان سبب می شود اواپراتور مدام کم آب باشد . در عمده چیلرها از محلول لیتیم برماید برای جذب بخار به کار گیری می شود .

ژنراتور

وظیفه ژنراتور جداکردن مبرد از لیتیم برماید است . این روند یک پروسه دوچندان کلیدی است زیرا غلظت لیتیم را به طریق دائمی ارتقاء می‌دهد . مبداء انرژی در ژنراتورها قادر است دیگ آب گرم , دیگ بخار یا این که شعله بدون واسطه حرارت باشد . محلول با غلظت اندک بیرون شده از جذب کننده , با دریافت کردن حرارت , آب مو جود در خویش را از دست داده و این کار منجر ارتقا غلشت لیتیم برماید می‌ شود .

چطور انجام بشه...
ما را در سایت چطور انجام بشه دنبال می کنید

نویسنده : رضا بازدید : 200 تاريخ : چهارشنبه 13 شهريور 1398 ساعت: 13:59