راهنمای کامل الکترود جوشکاری | بلاگ

راهنمای کامل الکترود جوشکاری

ساخت وبلاگ

راهنمای کامل الکترود جوشکاری

در این مطلب قصد داریم که درباره نحوه کارکرد الکترود جوشکاری صحبت کنیم. پیشنهاد می کنیم که حتما این مطلب را کسانی که به جوشکاری علاقه دارند بخوانند.


موارد تاثیر گذار در تعیین الکترود جوشکاری به شرح پایین هست :


ادغام فلز پایه : برای مثال با الکترود ۶۰۱۳ توان جوشکاری یک چدن را نداریم . برای این عمل میبایست از الکترود چدن یاری بگیریم . در ادامه با اشکال گوناگون الکترودها بخش اعظم آشنا می شویم .


مدل جوشکاری : برخی از الکترودها وضعیت های خاصی از جوشکاری می‌باشند . به صورت نمونه در وضعیت تخت Flat نمی توانیم برای نوع Over head سود ببریم .


اهمیت اتصال جوش : می بایست به گونه انجام جوشکاری توجه کرد . به عنوان مثال جوشکاری بنا ای پهناور همانند اسکلت ساختمان است یا این که جوشکاری لوله گاز و یا این که کاری سبک خیس میباشد .


اندازه رخنه جوش : برای جوشکاری لوله و مخازن از جوش نفوذی به کارگیری می شود که اندازه الکترود میبایست براساس میزان شکافت جوش تهیه و تنظیم شود .

 

یک کدام از شاخصه ها در گزینش الکترود قطر آن که به عبارتی قطر مغزی است هست . هرچه قطعه فعالیت قطور تر باشد , جریان مورد نیاز برای جوشکاری و همینطور قطر الکترود هم باشد اضافه شود . کوچکترین سایز الکترود , 2 . 5 است که با آمپر 60 تا 90 عمل می نماید و برای جوش لوله گاز و آب خانگی و هم آهن با ضخامت 2 تا3 ملی متر مطلوب است .


الکترود 3 که در واقع 3 . 25 می باشد , برای فلزات 5 میلی متر به بالا استعمال می شود و جریان مایحتاج آن روی باکس آن مندرج شده‌است . الکترود 5 و4 برای اسکلت ساختمان ها گزینه به کار گیری قرار میگیرد .

 

پوشش الکترودها علاوه بر نگهداری مرحله جوش وظیفه‌های و مزایا یی دیگر به شرح زیر داراست
1 . موجب استقرار قوس الکترود می شود .
2 . از تغییر و تحول آلیاژدادن جوش پرهیز می کند .
3 . آلوده گی های درون جوش را شناور تولید میکند .
4 . مواد آلیاژی به جوش بیشتر می کند .

 

الکترود مبنی بر گونه پوشش فلاس :
محصول پوششی که‌این الکترودها را اشراف می نماید اکثر زمان ها از کالا آهک , سلولز , اکسید سدیم , خاک رس و یا این که آزبست است .

  • اشکال الکترود از دید پوشش
  • الکترود سلولوزی
  • الکترود روتیلی
  • الکترود اسیدی
  • الکترود اکسیدی
  • الکترود پوشش قلیایی
  • الکترود روتیلی با پودر آهن

 

گرده جوش چیست؟
در عملیات جوشکاری برای ساخت قوس الکتریکی می بایست نظیر نوک زدن مرغ فعالیت فرمایید . از چهار نحوه ذیل میتوانید برای لبریز کردن درز جوش به کارگیری نمایید . همگی خط مش های ذیل سبب ارتقاء گرده جوش می شود .

  • لبریز کردن در امتداد محور الکترود
  • مالامال کردن درز جوش بصورت شکسته و بسته
  • لبریز کردن درز جوش بطور زیگزاگ
  • مالامال کردن درز جوش با نوسان دایره ای

برای تعیین الکترود مطلوب برای انجام فعالیت بایستی به یک‌سری از نکات دقت کرد . الکترود می بایست متناسب با مدل متریال جوشکاری تعیین شود , مثلا الکترود 6013 برای جوشکاری چدن کاربردی نمی‌باشد و می بایست الکترود چدن گزینش نمایید .

بایستی متناسب با شرایط جوشکاری جور الکترود را تعیین نمایید , به این دلیل که کلیه الکترودها قابلیت و امکان جوشکاری در کلیه شرایط ها را ندارند . برای مثال الکترودی که برای شرایط تخت مطلوب می باشد نمی تواند برای جوشکاری در سقف مطلوب باشد .


موردها مصرف این گونه الکترود ها بیش تر در مخازن

تحت فشار – لوله کشی های با فشار - دیگ بخار – ساختمان های سنگین وزن – تاسیسات نفتی و برای اتصال دو لوله تحت فشار که می بایست اجبارا از دور و اطراف بیرون جوشکاری گردند و شکافت جوش دوچندان باشد به عمل می‌رود .

از نماد مشخصه و خصوصیات این الکترود ها این است که در‌صورتی‌که در نقطه ای خم گردند در نقطه ی انحناء تمام پوشش الکترود های فوق می ریزد و قطرات مذاب این الکترود در موقع عمل کردن نسبت به الکترود روتیلی خیلی بزرگتر است .

اندازه آمپری که برای ذوب کردن این الکترود واجب است نسبت به الکترود رو تیلی کمتر است . براین اساس جنبش دست کندتر خواهد بود .  الکترود های قلیائی در موقع مصرف بایستی تماما کم آب باشند . پوشش این دسته الکترود ها نبایستی اثری از پارگی و ریختگی پوشش داشته باشند .

چطور انجام بشهجوکشاری,الکترود جوشکاری,...
ما را در سایت چطور انجام بشه دنبال می کنید

نویسنده : رضا بازدید : 213 تاريخ : پنجشنبه 12 ارديبهشت 1398 ساعت: 20:55